Judokamp 2018

Judovereniging Ichikan 3 dagen op kamp.

Oostvoorne – Na weken aan voorbereiding voor de vrijwilligers van judovereniging Ichikan was het op maandag 30 april dan eindelijk zover. 25 judoka’s melden zich op maandagochtend om 10.00 uur in de stromende regen bij het Samuel Naardenhuis te Oostvoorne om tot en met woensdag op kamp te gaan. Het allereerste judokamp in de ruim 55 jarige geschiedenis van de lokale judovereniging is  daarmee een feit.

Het eerste plan om de judotrainingen buiten in de mooie bosrijke omgeving te geven ging helaas letterlijk in het water op. Door de regen werd de hele gemeenschappelijke ruimte verbouwd en werd er een heuse dojo gecreëerd.  Na de groepsindeling en kennismakingsspellen stond de eerste judotraining op het programma. Meester Fred verzorgde een newaza training die in het teken stond van het beheersen van diverse grondtechnieken.  Alle judoka’s deden enthousiast mee, het was tenslotte nog maar maandagmiddag dus de kinderen zaten nog vol energie! ‘S middags werd vanwege het weer besloten om de overige activiteiten binnen te organiseren. Dat mocht de pret niet drukken. De kinderen sloofden zich uit bij megatwister, de eierloop en speelden 4 op een rij.

Ondanks dat het ‘s avonds nog steeds regenden, gingen de Ichikanjers naar buiten voor een bosspel. De meeste kinderen liggen normaal al op bed maar tot 21:30 uur renden de kinderen bij levend stratego om de vlag te veroveren zo kan je zien dat een kamp kinderen toch echt  extra energie geeft.


De volgende ochtend waren de judoka’s om klokslag 06:00 uur uit de veren.  Vele activiteiten hielden de kinderen deze dag bezig zo was er onder andere een japans ontbijt, twee judotrainingen een zeskamp en werd de avond afgesloten met een filmavond op de judomat. Tijdens deze filmavond ging het lichtje één voor één bij de judoka’s. De volgende ochtend was het een kwestie van opruimen, schoonmaken en de prijsuitreiking. Meest waardevolle judoka van het kamp is Marieke van ’t Hof geworden. Tijdens kamp hielp zij de jongere judoka, was ze altijd positief en wilde ze de leiding helpen waar nodig. Team blauw werd kampwinnaar doordat zij de snelste tijden behaalden tijdens de zeskamp spellen. Na de prijsuitreiking druppelde de ouders één voor één binnen om de judoka’s weer op te halen en de zware (stinkende) tassen weer op te halen.

En daarmee liep het judokamp op zijn eind. Een langgekoesterde wens van het bestuur en trainers is in vervulling gegaan. Een activiteit van deze omvang kan niet zonder hulp. Daarom wil het bestuur van judovereniging Ichikan alle vrijwilligers die geholpen hebben voor of tijdens het kamp enorm bedanken! Daarnaast is het zeker op zijn plaats om de sponsoren te bedanken de kinderen bedanken jullie van harte dat jullie dit kamp mogelijk gemaakt hebben:  Alexanderhoeve kaas & noten Hellevoetsluis, Gall en Gall Rockanje, Plus Slingerland, VP-verhuur, Montagebedrijf van den Genugten en Fred Langendoen.

 

99cdb8e7 6c36 4cbe 92b6 0a2d0d6283c8 thumb840

 

Judokamp 2018

Judokamp 2018 werd mede mogelijk gemaakt door:

 

Logo Alexanderhoeve KN 2014

Schermopname (7).png

000067 4923903 872

index.png

dddsdf.png