Trainingen

Judovereniging Ichikan biedt judo voor jong en oud aan.

Kleuterjudo

Kleuterjudo is een sportief spel waarbij kinderen op een veilige manier hun energie kwijt kunnen. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om te starten met kleuterjudo. In deze lessen staat plezier voorop. In diverse spelsituaties worden de basisvormen van het judo bijgebracht zoals; rollen, vallen, trekken, slepen, duwen, verplaatsen, dragen en tillen. Kleuterjudo is daarmee een goede aanvulling op de ontwikkeling van het jonge kind! Zij leren contact te leggen met andere kinderen, waarbij het beheerst en respectvol omgaan met elkaar centraal staat. Kleuterjudo wordt aangeboden op maandag-, donderdag- en vrijdagavond.

Jeugd judo

Judo is stoeien met regels en ideaal voor opgroeiende kinderen. Kinderen leren met zichzelf en met andere kinderen om te gaan. Kinderen stoeien al van oudsher en hier maken wij in het judo gebruik van. Verantwoord stoeien, discipline, zelfvertrouwen, kracht, snelheid, sociaal en coördinatie zijn belangrijke kenmerken van judo en staan centraal in onze lessen. De lessen zijn zo ingericht dat iedereen op eigen niveau de judosport kan beoefenen. Judo voor jeugdleden wordt aangeboden op maandag-, donderdag- en vrijdagavond.

Senioren judo

Judo is er voor iedereen. Veel volwassenen hebben vroeger wel eens op judo gezeten. Maar ook als je ouder wordt, is judo een fantastische sport om je lichaam gezond en soepel te houden. Judo kan bij ons op ieder niveau. Ben je beginner of heb je een tijd niets aan judo gedaan? En je vindt dat je niet meer zo soepel bent als vroeger? Dan kun je ook judolessen volgen. We geven ook lessen aan mensen zonder judo-ervaring. Volg een proefles om de sfeer te proeven. Ligt jouw oude judoband te verstoffen op zolder? Klop die af en knoop de band met de judosport weer aan! Judo voor volwassenen wordt aangeboden op maandag- en donderdagavond.

Trainers

De lessen worden verzorgt door gediplomeerde docenten.

  • Fred Langendoen
    Judoleraar A, verzorgt de lessen op maandag
  • Roy Langendoen
    Judoleraar A i.o., verzorgt de lessen op donderdag
  • Stefan Dekker
    Jeugdtrainer, verzorgt de jeugdlessen op vrijdag

Locaties

De trainingen worden gegeven in Brielle, Oostvoorne en Rockanje. Onze leden kunnen 2 keer per week deelnemen aan een training. Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.

Brielle – Gymzaal Tromp Oostvoorne – MFC de Meander Rockanje – MFC de Merel

M.H. Trompstraat 24A

3231 XS Brielle

tel: 0181 – 41 79 04

Vlinderslag 1-5

3233 GX Oostvoorne­

tel: 0181 – 48 74 55

Willem de Waalstraat 3
3235 BV Rockanje

tel: 0181 – 40 22 21

 

Lestijden

In onderstaande tabel vindt u de lestijden per leeftijdsklasse aangegeven. Let wel, de leeftijden zijn slechts een indicatie. Doet uw zoon of dochter voor een eerste keer mee? Tijdens de proeflessen wordt uw zoon of dochter ingedeeld in een groep waar hij of zij het beste in past qua leeftijd, lengte, gewicht en ervaring. In het vervolg zal de overgang naar een andere groep in overleg met de trainer gedaan worden, waarbij er rekening wordt gehouden met de opgedane ervaring en groei van uw kind. Op dit manier proberen wij ervoor te zorgen dat ieder kind het best tot zijn recht komt en zich prettig voelt. 

Ichikan op Facebook

Facebook

Vacature judoleraar M/V

Ben jij een enthousiaste judoleraar m/v met ondernemende kwaliteiten en een hart voor de judosport? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Judovereniing Ichikan geeft les op verschillende locaties in Brielle, Oostvoorne en Rockanje. Daarnaast verzorgen wij judolessen op scholen. Voor onze locatie in Rockanje zijn wij met ingang van januari 2020 op zoek naar een judoleraar.

Functie-eisen minimaal opleidingsniveau judo jeugdleider, bij voorkeur in bezit van diploma judoleraar A/B. Flexibiliteit en beschikbaarheid in de namiddag en avond. Affiniteit met kata is een pre. Bereidheid tot het coachen bij wedstrijden in het weekend.

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan binnen een actieve judovereniging in Rockanje en omstreken, stuur dan snel je motivatie en CV naar ichikan.judo@gmail.com. Voor meer informatie kun je bellen met Roy Langendoen, tel: 06-22257448.

Lestijden in Brielle - Gymzaal de Tromp

Maandag:
17:00 - 17:45 uur Judo 4 - 7 jaar
17:45 - 18:45 uur Judo 7 - 15 jaar

Lestijden in Oostvoorne - MFC de Meander

Donderdag:
16:30 - 17:15 uur: Judo 4 - 6 jaar
17:15 - 18:00 uur: Judo 6 - 8 jaar
18:00 - 19:00 uur: Judo 8 - 12 jaar
19:00 - 20:00 uur: Judo senioren

Lestijden in Rockanje - MFC de Merel

Vrijdag:
16:15 - 17:00 uur Judo 4 - 6 jaar
17:00 - 18:00 uur Wedstrijdtraining
18:00 - 19:00 uur Judo 7- 14 jaar
19:00 - 20:30 uur Judo senioren